OVER REVALIDATIE

Bij niet aangeboren hersenletsel is er aan de buitenkant niets te zien, maar van binnen is er veel veranderd, bijvoorbeeld door een herseninfarct, een hersenschudding, een hersentumor of dementie. U bent bijvoorbeeld altijd moe of u hebt moeite met plannen of concentreren. Het kan ook zijn dat uw geheugen u in de steek laat of dat u er heel lang over doet om iets te doen. Ook komt het voor dat mensen met niet aangeboren hersenletsel een kort lontje hebben of niet meer tegen drukte kunnen. Dit kan ook problemen geven in de relatie met uw partner.

Ergotherapie kan helpen, met cognitieve revalidatie therapie.

WAT IS COGNITIEVE REVALIDATIETHERAPIE?

Bij cognitieve revalidatietherapie pakt de ergotherapeut met u de ‘cognitieve’ gevolgen van het hersenletsel aan: problemen met bijvoorbeeld aandacht, concentratie, geheugen, plannen en organiseren

Ergotherapie is altijd maatwerk, afgestemd op uw behoeftes en mogelijkheden. Om te beginnen leert u begrijpen welke klachten in uw geval horen bij uw hersenletsel. Als het kan, dan helpt ergotherapie bij het herstel, met een intensief oefenprogramma. Ook kunt u dagelijkse activiteiten opnieuw leren uitvoeren of leren omgaan met uw verslechterde geheugen of verminderde energie. Het leren omgaan met uw beperkingen is een rode draad, als herstel niet mogelijk is.

OOK VOOR MENSEN OM U HEEN

Uw partner, uw kinderen of anderen die nauw bij u betrokken zijn, kunnen een mantelzorgtraining volgens waarin zij leren hoe zij kunnen omgaan met uw beperkingen. Lees meer over de mantelzorgtraining >>

ERVARINGEN

“Ik wist niet dat ik zo’n gedragsverandering zou door kunnen maken, maar dankzij jou duidelijke richtlijnen en luisterend oor is dat heel goed gelukt. Ik heb weer een stukje van mijn leven terug.”

CONTACTGEGEVENS

Telefoon: (06) 48 06 75 59
E-mailinfo@ergotijm.nl

Bezoekadres
ErgoTijm; locatie de Tolgaarde
Tolplaats 11
3831 JR Leusden (Zorgplein De Tolgaarde).

Postadres
ErgoTijm, t.a.v. Irma Tijmensen
Eikenlaan14
3831 XG Leusden

Inloopspreekuur
Donderdag 8.45 – 10.00 uur
Een afspraak is niet nodig.
Meer informatie